Terhin tekevät kädet

Olen Terhi Laaksonen ja olen sokea käsityöntekijä. Valmistuin 2 vuotta sitten ammattikoulusta artesaaniksi ja jo opiskeluaikana syntyi into perinteisiä ja katoavia käsityö taitoja kohtaan. Valmistan työhuoneessani koivupuisia harjoja jotka ovat joko tervan tuoksuisia tai ilman. Harjoissa pyrin käyttämään luonnon materiaaleja kuten koivupuu ja harjaksina joko hevosenjouhi joka on yleensä musta tai jouhisekoite jossa on naudankarvaa ja ripaus nailonia joukossa. Harjoja voi myös tehdä kasvikuiduista jotka ovat yleensä jostain palmukasvista  tuotettu. Nämä harjakset ovat nimiltään Valkokuitu, Arenga ja bassina. Riisinjuurta käytetään enemmän patasudeissa ja kuuraus harjoissa, pystyn myös tekemään kyllä arengastakin patasuteja.

Koulun jälkeen kävin vielä Ura käsillä -hankkeen ja aloitin syksyllä.

Käsillä – Näkövammaisten käsityöyrittäjävalmennuksen vahvistaakseni käsityö taitojani ja nykyään minulta luonnistuu myös mattopiiskat ja ehkä tulevaisuudessa rottinki huonekalujen korjaus.

Teen myös neulerenkaalla käsilaukkuja ja reppuja joita olen tehnyt muunmuassa Ruotsin kuninkaallisille Jenni Haukiolle ja Jannika B:lle. Neulerengas kudonta on 100 vuotta vanha tekniikka jota käytettiin ihmisten kuntoutukseen kun poliota sairastettiin ja piti kuntouttaa sängyssä.

Haaveenani on jatkaa ja tuottaa käsityö taitoja eteenpäin ja perustaa joskus oma käsityökoulu näkövammaisille ja ennen kaikkea tuottaa Näkövammaisille onnistumisen riemua ja mahdollisuuden tienata vähän eläkkeen lisäksi rahaa.

Yritykseni nimi on Terhin Tekevät Kädet

 TERHIN TEKEVÄT KÄDET

 Terhin Tekevät Kädet

 045 642 3032